Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Пъдпъдъчи яйца - полезна и здравословна храна

Вече над 20 години директорът на Центъра за алтернативна медицина и диетология Рем Панасевич-Свирский, препоръчва на своите пациенти пъдпъдъчи яйца.

Това започва след ядрената катастрофа в Чернобил. Диетологът счита пъдпъдъчите яйца за надеждни радиопротектори, и съветва всички жители на Украйна да включат в диетата си този диетичен продукт. В Япония, повече от половин век след взрива на атомната бомба, пъдпъдъчите яйца се предлагат за закуска в училище.

Пъдпъдъчите яйца са ценен източник на витамини и микроелементи. В един грам яйце от пъдпъдък се съдържат много повече витамини, отколкото в 1 грам кокоше яйце: витамин А - 2,5 пъти повече, В1 - 2,8 пъти и В2 - 2,2 пъти.

Кокошката е непретенциозна птица, яде всичко, което й се предложи. Пъдпъдъкът е нежно създание, яде „фини храни”, в противен случай не може да оцелее. Неговата диета се състои от половин дузина храни и специални добавки.

Поради това, съставът на яйцата и на черупката е толкова богат. Пъстрите черупки освен добре известния калций, съдържат вещества необходими за нашето тяло като манган, йод, кобалт, цинк и желязо. Общо има 27 микроелементи - всички необходими за здравословно съществуване. Поради особеностите на черупката, в яйцето на пъдпъдъка не проникват салмонела и други болести.

Аз, като диетолог по алтернативна медицина смятам, че пъдпъдъчите яйца трябва да се ядат с черупките - казва Рем Свирский. - Те трябва да бъдат старателно смлени в блендер. За по-голяма полза, те могат да се консумират с добавка на сол или да се разбият във вид на десерт с млечнокисели продукти и плодове. Между другото, кокошето яйце по обем е равно на 4-5 пъдпъдъчи."

При децата тази храна подпомага лечението на астма и бронхит. Тя не предизвиква алергии и подпомага имунната система. Възрастните трябва да включват пъдпъдъчи яйца в диетата за стомашна язва, туберкулоза, ендометриоза при жените.

На официалната медицина все още предстои да оцени по достойнство лечебните свойства на пъдпъдъчите яйца, убеден е диетологът.

назад ...

Киселото мляко предпазва от диабет

Яденето на 28 грама кисело мляко дневно - около една четвърт кофичка - намалява шансовете за развитие на болестта диабет с почти една пета.

Изследване от Харвардското училище за обществено здраве в САЩ разкрива, че популярната храната може да осигури евтин и лесен начин за увеличаване на шансовете за здравословен живот. Диабет тип 2, който бил проучен в изследването, се подхранва от затлъстяването. Той обикновено се развива в средна възраст и с течение на времето води до инвалидност и смъртоносни усложнения – от слепота до инфаркти и инсулти.

прочети повече ...

Яденето на орехи всеки ден намалява риска от рак на простатата

Ежедневна доза орехи може да предотврати развитието на рак на простатата.

Учените са установили, че диети, богати на тази ядка, или нейното масло, забавят растежа на тумора при мишки. Орехите също така намаляват холестерола и повишават чувствителността към инсулин – хормонът, който помага за предотвратяването на диабет.

Орехите са "суперхрана", която има естествено високи количество здравословни химикали, включително омега-3 мастни киселини. Последните открития показват, че те намаляват нивата на хормона IGF-1, който е замесен в появата на рак на простатата и рак на гърдата.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Март

Февуари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии