Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Пъдпъдъчи яйца - полезна и здравословна храна

Вече над 20 години директорът на Центъра за алтернативна медицина и диетология Рем Панасевич-Свирский, препоръчва на своите пациенти пъдпъдъчи яйца.

Това започва след ядрената катастрофа в Чернобил. Диетологът счита пъдпъдъчите яйца за надеждни радиопротектори, и съветва всички жители на Украйна да включат в диетата си този диетичен продукт. В Япония, повече от половин век след взрива на атомната бомба, пъдпъдъчите яйца се предлагат за закуска в училище.

Пъдпъдъчите яйца са ценен източник на витамини и микроелементи. В един грам яйце от пъдпъдък се съдържат много повече витамини, отколкото в 1 грам кокоше яйце: витамин А - 2,5 пъти повече, В1 - 2,8 пъти и В2 - 2,2 пъти.

Кокошката е непретенциозна птица, яде всичко, което й се предложи. Пъдпъдъкът е нежно създание, яде „фини храни”, в противен случай не може да оцелее. Неговата диета се състои от половин дузина храни и специални добавки.

Поради това, съставът на яйцата и на черупката е толкова богат. Пъстрите черупки освен добре известния калций, съдържат вещества необходими за нашето тяло като манган, йод, кобалт, цинк и желязо. Общо има 27 микроелементи - всички необходими за здравословно съществуване. Поради особеностите на черупката, в яйцето на пъдпъдъка не проникват салмонела и други болести.

Аз, като диетолог по алтернативна медицина смятам, че пъдпъдъчите яйца трябва да се ядат с черупките - казва Рем Свирский. - Те трябва да бъдат старателно смлени в блендер. За по-голяма полза, те могат да се консумират с добавка на сол или да се разбият във вид на десерт с млечнокисели продукти и плодове. Между другото, кокошето яйце по обем е равно на 4-5 пъдпъдъчи."

При децата тази храна подпомага лечението на астма и бронхит. Тя не предизвиква алергии и подпомага имунната система. Възрастните трябва да включват пъдпъдъчи яйца в диетата за стомашна язва, туберкулоза, ендометриоза при жените.

На официалната медицина все още предстои да оцени по достойнство лечебните свойства на пъдпъдъчите яйца, убеден е диетологът.

назад ...

Яденето на орехи всеки ден намалява риска от рак на простатата

Ежедневна доза орехи може да предотврати развитието на рак на простатата.

Учените са установили, че диети, богати на тази ядка, или нейното масло, забавят растежа на тумора при мишки. Орехите също така намаляват холестерола и повишават чувствителността към инсулин – хормонът, който помага за предотвратяването на диабет.

Орехите са "суперхрана", която има естествено високи количество здравословни химикали, включително омега-3 мастни киселини. Последните открития показват, че те намаляват нивата на хормона IGF-1, който е замесен в появата на рак на простатата и рак на гърдата.

прочети повече ...

Рохките яйца не са вредни за бъдещите майки и бебетата

Рохките яйца могат да бъдат част от менюто на бременните жени, според експерти.

Едно проучване е установило, че по-строгите предпазни мерки, предприети от производители, означават, че дори бебета могат безопасно да бъдат хранени с рохки яйце, което се твърди, че може да ги предпази от развитието на алергия.

Здравните органи все още съветват бременните жени да избягват рохките яйца или да ги дават на бебета след отбиването заради риска от салмонела. Само на девет на сто от бебетата в момента се дават яйца на шест-месечна възраст - препоръчителната възраст за отбиването.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Март

Февуари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии