Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Пъдпъдъчи яйца - полезна и здравословна храна

Вече над 20 години директорът на Центъра за алтернативна медицина и диетология Рем Панасевич-Свирский, препоръчва на своите пациенти пъдпъдъчи яйца.

Това започва след ядрената катастрофа в Чернобил. Диетологът счита пъдпъдъчите яйца за надеждни радиопротектори, и съветва всички жители на Украйна да включат в диетата си този диетичен продукт. В Япония, повече от половин век след взрива на атомната бомба, пъдпъдъчите яйца се предлагат за закуска в училище.

Пъдпъдъчите яйца са ценен източник на витамини и микроелементи. В един грам яйце от пъдпъдък се съдържат много повече витамини, отколкото в 1 грам кокоше яйце: витамин А - 2,5 пъти повече, В1 - 2,8 пъти и В2 - 2,2 пъти.

Кокошката е непретенциозна птица, яде всичко, което й се предложи. Пъдпъдъкът е нежно създание, яде „фини храни”, в противен случай не може да оцелее. Неговата диета се състои от половин дузина храни и специални добавки.

Поради това, съставът на яйцата и на черупката е толкова богат. Пъстрите черупки освен добре известния калций, съдържат вещества необходими за нашето тяло като манган, йод, кобалт, цинк и желязо. Общо има 27 микроелементи - всички необходими за здравословно съществуване. Поради особеностите на черупката, в яйцето на пъдпъдъка не проникват салмонела и други болести.

Аз, като диетолог по алтернативна медицина смятам, че пъдпъдъчите яйца трябва да се ядат с черупките - казва Рем Свирский. - Те трябва да бъдат старателно смлени в блендер. За по-голяма полза, те могат да се консумират с добавка на сол или да се разбият във вид на десерт с млечнокисели продукти и плодове. Между другото, кокошето яйце по обем е равно на 4-5 пъдпъдъчи."

При децата тази храна подпомага лечението на астма и бронхит. Тя не предизвиква алергии и подпомага имунната система. Възрастните трябва да включват пъдпъдъчи яйца в диетата за стомашна язва, туберкулоза, ендометриоза при жените.

На официалната медицина все още предстои да оцени по достойнство лечебните свойства на пъдпъдъчите яйца, убеден е диетологът.

назад ...

Подуването на корема: кои храни са полезни и кои да избягвате

Борите се с подуване на корема?

Избягвайте костилковите плодове, не дъвчете дъвка и елиминирайте газираните напитки от вашата диета.

Ако искате плосък корем, трябва да заложите на зърнени храни, риба и месо, меки сирена и яйца.

Подуването на корема и чувството за стягане в областта на корема може да ни накарат да се чувстваме сякаш сме преяли след ядене, дори когато не сме.

прочети повече ...

Яжте като гърците, за да се предпазите от загуба на паметта

Този хранителен режим е бил приветстван като тайната за дълъг живот и е доказано, че предотвратява сърдечно-съдови заболявания и депресия. Сега изследователи са установили, че средиземноморската диета може да ви предпази и от загуба на паметта.

Едно проучване установи, че хората, които ядат средиземноморска диета, може са по-малко склонни да изпитват спад в тяхната памет и умения за мислене. Диетата се състои от растителни храни като зеленчуци, бобови растения, плодове, ядки, семена и маслини, зехтин екстра върджин, риба и умерен прием на червено вино. Тя включва също така и ниска консумация на обработени храни, преработени въглехидрати, шоколад и червеното месо.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Март

Февуари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии