Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Пъдпъдъчи яйца - полезна и здравословна храна

Вече над 20 години директорът на Центъра за алтернативна медицина и диетология Рем Панасевич-Свирский, препоръчва на своите пациенти пъдпъдъчи яйца.

Това започва след ядрената катастрофа в Чернобил. Диетологът счита пъдпъдъчите яйца за надеждни радиопротектори, и съветва всички жители на Украйна да включат в диетата си този диетичен продукт. В Япония, повече от половин век след взрива на атомната бомба, пъдпъдъчите яйца се предлагат за закуска в училище.

Пъдпъдъчите яйца са ценен източник на витамини и микроелементи. В един грам яйце от пъдпъдък се съдържат много повече витамини, отколкото в 1 грам кокоше яйце: витамин А - 2,5 пъти повече, В1 - 2,8 пъти и В2 - 2,2 пъти.

Кокошката е непретенциозна птица, яде всичко, което й се предложи. Пъдпъдъкът е нежно създание, яде „фини храни”, в противен случай не може да оцелее. Неговата диета се състои от половин дузина храни и специални добавки.

Поради това, съставът на яйцата и на черупката е толкова богат. Пъстрите черупки освен добре известния калций, съдържат вещества необходими за нашето тяло като манган, йод, кобалт, цинк и желязо. Общо има 27 микроелементи - всички необходими за здравословно съществуване. Поради особеностите на черупката, в яйцето на пъдпъдъка не проникват салмонела и други болести.

Аз, като диетолог по алтернативна медицина смятам, че пъдпъдъчите яйца трябва да се ядат с черупките - казва Рем Свирский. - Те трябва да бъдат старателно смлени в блендер. За по-голяма полза, те могат да се консумират с добавка на сол или да се разбият във вид на десерт с млечнокисели продукти и плодове. Между другото, кокошето яйце по обем е равно на 4-5 пъдпъдъчи."

При децата тази храна подпомага лечението на астма и бронхит. Тя не предизвиква алергии и подпомага имунната система. Възрастните трябва да включват пъдпъдъчи яйца в диетата за стомашна язва, туберкулоза, ендометриоза при жените.

На официалната медицина все още предстои да оцени по достойнство лечебните свойства на пъдпъдъчите яйца, убеден е диетологът.

назад ...

Яденето на фъстъци предпазва от сърдечни проблеми

Дневна порция фъстъци може да намали риска от сърдечно заболяване с почти една трета, показва ново проучване.

Хапването на фъстъци, кашу и бразилски орехи, вместо сладки или мазни лакомства намалява риска от животозастрашаващи сърдечни проблеми с около 30 на сто. То също така намалява броя на смъртните случаи от всякакви причини с около 17 на сто.

Най-новите изследвания, от американски и китайски учени, са част от дълга поредица от проучвания, които подчертават значителните ползи за здравето от прибавянето на ядките като част от дневния хранителен прием.

прочети повече ...

Защо зелените банани са полезни

И вие ли избирате банани, които не са зелени?

Тук можете да се запознаете с изненадващите полезни свойства на незрелите банани.

Зелените банани, както и пълнозърнестите храни и зеленчуците, съдържат устойчиво нишесте. Това е най-важната форма разтворими диетични фибри, която можете да ядете - разтворимите диетични фибри не се усвояват в тънките черва, но се абсорбира по-бавно, по-надолу в тялото, където се ферментират от бактериите в дебелото черво, за да ви дадат дългосрочна енергия.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии