Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Захарта се използва широко в храненето на човек - част втора

Тестено-захарните изделия се произвеждат от брашно, захар, растителни мазнини и масло, може да съдържат и мляко, яйца, плодове. Тук спадат бисквити, вафли и десертни блокчета.

Тези продукти не се подлагат на бързо разваляне, за тях е установен продължителен срок на съхранение. Сладкарските изделия са приготвени от един и повече вида сладкарски основи, кремове, захарен сироп, плодове. Те биват сухи (водно съдържание 14%) и сочни, обикновено напоени със сиропи торти, сиропирани сладкиши (баклави, щрудел, тригуни, кадаиф).

В зависимост от вида на сладкарската основа биват: с пандишпанена, кексова, маслена, с основа мая за хляб, от кадаиф, вафлени кори и др.

Сладкарските изделия според срока на съхранение биват: нетрайни (до 72 часа при 4 ° С), и трайни (до 90 дни при 18 ° С), като се спазват указанията за правилно съхранение. Основната хранителна стойност на захарните и сладкарските изделия се базира на техните високи вкусови свойства, значително съдържание на нискомолекулни лесноусвоими въглехидрати, а при някои и високо съдържание на мазнини.

Според вложените съставки тези хранителни продукти могат да имат високо съдържание на някои витамини, минерални вещества, биофлавоноиди, антиоксиданти.

назад ...

Броколи лекува аутизъм?

Броколите може да държат ключа към лечението на аутизъм.

Химикалът, който дава на броколите отличителния горчив вкус, прави подрастващите и младите хора с аутизъм по-спокойни и по-общителни, установи проучване.

"Забележителни" подобрения са били наблюдавани за най-малко четири седмици, а до края на проучването някои от децата, на които била давана по една капсула на ден, се чувствали в състояние да погледнат изследователите в очите и да им стиснат ръката.

прочети повече ...

Яденето на плодове и зеленчуци предпазва от депресия

Пет дневни порции плодове и зеленчуци биха могли да предотвратят депресията.

Ново проучване установи, че психическото благосъстояние на даден човек може да бъде тясно свързано с това колко прясна храна яде той.

Психичното благополучие се определя като състояние, при което хората се чувстват добре и функционират добре, заявиха изследователите. Оптимизмът, щастието, самочувствието и добрите взаимоотношения с другите също са част от това състояние, добавиха те.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Март

Февуари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии