Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Захарта се използва широко в храненето на човек - част втора

Тестено-захарните изделия се произвеждат от брашно, захар, растителни мазнини и масло, може да съдържат и мляко, яйца, плодове. Тук спадат бисквити, вафли и десертни блокчета.

Тези продукти не се подлагат на бързо разваляне, за тях е установен продължителен срок на съхранение. Сладкарските изделия са приготвени от един и повече вида сладкарски основи, кремове, захарен сироп, плодове. Те биват сухи (водно съдържание 14%) и сочни, обикновено напоени със сиропи торти, сиропирани сладкиши (баклави, щрудел, тригуни, кадаиф).

В зависимост от вида на сладкарската основа биват: с пандишпанена, кексова, маслена, с основа мая за хляб, от кадаиф, вафлени кори и др.

Сладкарските изделия според срока на съхранение биват: нетрайни (до 72 часа при 4 ° С), и трайни (до 90 дни при 18 ° С), като се спазват указанията за правилно съхранение. Основната хранителна стойност на захарните и сладкарските изделия се базира на техните високи вкусови свойства, значително съдържание на нискомолекулни лесноусвоими въглехидрати, а при някои и високо съдържание на мазнини.

Според вложените съставки тези хранителни продукти могат да имат високо съдържание на някои витамини, минерални вещества, биофлавоноиди, антиоксиданти.

назад ...

Хората, които ядат една ябълка на ден, пият по-малко лекарства

Яденето на една ябълка на ден не може да ви спаси от ходенето на лекар, когато сте болни - но може да ви помогне да не пиете лекарства.

Изследователите разгледали данни от 8399 възрастни американци и първоначално намерили доказателства в подкрепа на теорията. Специалистите открили, че хората, които ядат една малка ябълка на ден е девет на сто по-малко вероятно да посещават лекар няколко пъти в годината. Въпреки това, когато проверили тяхната статистика за други фактори, заключенията на изследователите се променили.

прочети повече ...

Храните, които правят косата ви по-красива

Жените биха направили всичко, за да имат по-хубава коса. Изчислено е, че средностатистическата жена харчи близо 75 000лв за продукти за коса в живота си. Но дали това не са пари на вятъра?

"И най-скъпите шампоани не могат да компенсират небалансирания хранителен режим", казва дерматологът Сара Алисън. "Много от моите клиенти с изтъняване на косата или проблемни скалпове страдат от недостиг на ключови витамини и минерали. Първото нещо, което правя, е да попитам за хранителните им навици и да взема кръвни проби."

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Март

Февуари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии