Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Захарта се използва широко в храненето на човек - част втора

Тестено-захарните изделия се произвеждат от брашно, захар, растителни мазнини и масло, може да съдържат и мляко, яйца, плодове. Тук спадат бисквити, вафли и десертни блокчета.

Тези продукти не се подлагат на бързо разваляне, за тях е установен продължителен срок на съхранение. Сладкарските изделия са приготвени от един и повече вида сладкарски основи, кремове, захарен сироп, плодове. Те биват сухи (водно съдържание 14%) и сочни, обикновено напоени със сиропи торти, сиропирани сладкиши (баклави, щрудел, тригуни, кадаиф).

В зависимост от вида на сладкарската основа биват: с пандишпанена, кексова, маслена, с основа мая за хляб, от кадаиф, вафлени кори и др.

Сладкарските изделия според срока на съхранение биват: нетрайни (до 72 часа при 4 ° С), и трайни (до 90 дни при 18 ° С), като се спазват указанията за правилно съхранение. Основната хранителна стойност на захарните и сладкарските изделия се базира на техните високи вкусови свойства, значително съдържание на нискомолекулни лесноусвоими въглехидрати, а при някои и високо съдържание на мазнини.

Според вложените съставки тези хранителни продукти могат да имат високо съдържание на някои витамини, минерални вещества, биофлавоноиди, антиоксиданти.

назад ...

Бадемите повишават мъжката потентност

За бадемите се знае отдавна, че са богати на витамин Е, който играе важна роля за предотвратяването на сърдечносъдовите заболявания и рака. Ядката, считана за кралски плод в миналото, е била много популярна за лечението на богатите хора.

Наскоро италиански доктори откриха, че 7 ядки на ден са достатъчни да повишат качеството и количеството на мъжката сперма. Те са изпробвали теорията си сред 100 мъже, лекувани за безплодие в болница в Торино.

прочети повече ...

Яденето на фъстъци предпазва от сърдечни проблеми

Дневна порция фъстъци може да намали риска от сърдечно заболяване с почти една трета, показва ново проучване.

Хапването на фъстъци, кашу и бразилски орехи, вместо сладки или мазни лакомства намалява риска от животозастрашаващи сърдечни проблеми с около 30 на сто. То също така намалява броя на смъртните случаи от всякакви причини с около 17 на сто.

Най-новите изследвания, от американски и китайски учени, са част от дълга поредица от проучвания, които подчертават значителните ползи за здравето от прибавянето на ядките като част от дневния хранителен прием.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии