Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Захарта се използва широко в храненето на човек - част втора

Тестено-захарните изделия се произвеждат от брашно, захар, растителни мазнини и масло, може да съдържат и мляко, яйца, плодове. Тук спадат бисквити, вафли и десертни блокчета.

Тези продукти не се подлагат на бързо разваляне, за тях е установен продължителен срок на съхранение. Сладкарските изделия са приготвени от един и повече вида сладкарски основи, кремове, захарен сироп, плодове. Те биват сухи (водно съдържание 14%) и сочни, обикновено напоени със сиропи торти, сиропирани сладкиши (баклави, щрудел, тригуни, кадаиф).

В зависимост от вида на сладкарската основа биват: с пандишпанена, кексова, маслена, с основа мая за хляб, от кадаиф, вафлени кори и др.

Сладкарските изделия според срока на съхранение биват: нетрайни (до 72 часа при 4 ° С), и трайни (до 90 дни при 18 ° С), като се спазват указанията за правилно съхранение. Основната хранителна стойност на захарните и сладкарските изделия се базира на техните високи вкусови свойства, значително съдържание на нискомолекулни лесноусвоими въглехидрати, а при някои и високо съдържание на мазнини.

Според вложените съставки тези хранителни продукти могат да имат високо съдържание на някои витамини, минерални вещества, биофлавоноиди, антиоксиданти.

назад ...

Най-добрите храни за вашите здравословни проблеми

Всички знаем, че трябва да ядем по-здравословно, особено ако имаме проблем с теглото.

Но е изненадващо колко малко всъщност знаем за това колко е важна храната за нашето здраве и благополучие. Тя е най-мощното лекарство, до което имаме достъп, и много храни са полезни, колкото и лекарствата, в борбата с някои заболявания. Ето няколко от тях.

Вид храна: Авокадо
Какво лекува: Висок холестерол

прочети повече ...

Лютите чушки помагат да отслабнете

Отдавна се смята, че лютите чушки могат да ни помогнат да отслабнем. Новите изследвания показват, че лютата храна може да помогне за отслабването чрез ускоряване на метаболизма.

Едно проучване установи, че капсаицинът - съставка, която дава на лютите чушки техния остър вкус - може да помогне за изгаряне на мазнините в тялото. Изкушението да се ядат мазни храни често е толкова силно, че много от хората не могат да устоят да хапват мазни или сладки храни, дори ако се опитват да отслабнат.

Сега, учените смятат, че капсаицинът може да осигури решение на този проблем – ускоряване на метаболизма без да е необходимо да се ограничи диетата.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Март

Февуари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии