Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Захарта се използва широко в храненето на човек - част втора

Тестено-захарните изделия се произвеждат от брашно, захар, растителни мазнини и масло, може да съдържат и мляко, яйца, плодове. Тук спадат бисквити, вафли и десертни блокчета.

Тези продукти не се подлагат на бързо разваляне, за тях е установен продължителен срок на съхранение. Сладкарските изделия са приготвени от един и повече вида сладкарски основи, кремове, захарен сироп, плодове. Те биват сухи (водно съдържание 14%) и сочни, обикновено напоени със сиропи торти, сиропирани сладкиши (баклави, щрудел, тригуни, кадаиф).

В зависимост от вида на сладкарската основа биват: с пандишпанена, кексова, маслена, с основа мая за хляб, от кадаиф, вафлени кори и др.

Сладкарските изделия според срока на съхранение биват: нетрайни (до 72 часа при 4 ° С), и трайни (до 90 дни при 18 ° С), като се спазват указанията за правилно съхранение. Основната хранителна стойност на захарните и сладкарските изделия се базира на техните високи вкусови свойства, значително съдържание на нискомолекулни лесноусвоими въглехидрати, а при някои и високо съдържание на мазнини.

Според вложените съставки тези хранителни продукти могат да имат високо съдържание на някои витамини, минерални вещества, биофлавоноиди, антиоксиданти.

назад ...

Храните, които засилват чувството на щастие

Учените смятат, че яденето на правилните хранителни вещества може да промени настроението ни към по-добро. Ето и храните, които засилват чувството на щастие.

ПРОТЕИН: Аминокиселините ( градивните елементи на протеина) са ключови за повдигане на настроението, тъй като те увеличават производството на серотонин - хормон, който контролира настроението и апетита. Всички видове месо и риба имат високо съдържание на протеини, а необичайните източници включват леща, брюкселско зеле и фъстъци. Те също така съдържат аминокиселината триптофан , която е установено, че ви помага да заспите. Приемайте протеини с най-малко две хранения на ден.

прочети повече ...

Яденето на плодове и зеленчуци предпазва от астма

Яденето на много плодове и зеленчуци предпазва от астма, сочи ново проучване.

Мишки, които били поставени на диета с високо съдържание на фибри, имали по-малко възпалени дробове при излагане на акари и домашен прах. Изследователите заявиха, че констатациите от изследването им може да се отнасят и за хората, и подчертават, че това, което ядем, може да повлияе на развитието на имунните клетки и заболявания извън червата.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии