Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Знаем ли как правилно да ядем грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм. Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино. Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви. Пастьоризиран гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.  Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване имунните сили на организма. Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

назад ...

Вредната храна ви прави мързеливи

Нездравословните съставки и ниско съдържание на хранителни вещества в пакетираната и бързата храната може да ви направят по- мързеливи.

Това не е изненада. Но това, което е по-шокиращо е, че негативните ефекти на нездравословната храна може да продължат дори и след като преминете към здравословен режим на хранене.

Две групи от женски плъхове били поставени на различни диети от изследователи от Университета в Лос Анджелис за шест-месечен период...

прочети повече ...

Шоколадово хапче може да предотвратява инсулти?

Наскоро стартира голямо проучване, чиято цел е да установи дали хранителните вещества в тъмния шоколад може да помогнат за предотвратяване на сърдечни удари и инсулти.

Изследвания вече са доказали, че какаови флаваноли, приемани под формата на хапчета, могат да подобрят кръвното налягане, холестерола и нивата на инсулин в тялото. Въпреки това тези вещества често се унищожават при производството на шоколад.

Някои компании вече продават хапчета с екстракт от какао, но с по-малко активни съставки от тези, които ще бъдат тествани в проучването.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии