Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Знаем ли как правилно да ядем грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм. Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино. Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви. Пастьоризиран гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.  Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване имунните сили на организма. Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

назад ...

Солта провокира главоболия

Намаляването на приема на сол може да намали главоболието с една трета.

Хората, които намаляват приема си на сол до три грама на ден, имат значително по-малко главоболия, установи проучване. Три грама сол се равняват на около половин чаена лъжичка, или колкото се съдържа в Биг Мак или големи картофки.

Според специалистите, намаляването на приема на сол може да намали главоболието, защото понижава кръвното налягане и пулса.

прочети повече ...

Британец отгледал най-лютите чушки

Англичанин е счупил рекорда за отглеждане на най-лютите люти чушки.

Мат Симпсън е отгледал супер лютите чушки като ги е „стресирал” по време на целия процес на отглеждане. Той не ги е поливал, преструвал се е на хищник, като е откъсвал парченца от тях, и дори им е крещял.

Г-н Симпсън каза: "Ние използвахме форма на стресиране, за да направим лютите чушки още по-люти. Никой не е правил тестове, но Би Би Си направи предаване преди около осем години, в което „глезиха” или „малтретираха” люти чушки..."

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии