Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Знаем ли как правилно да ядем грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм. Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино. Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви. Пастьоризиран гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.  Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване имунните сили на организма. Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

назад ...

Вредната храна унищожава обонянието

Нездравословната храна отдавна се свързва със затлъстяването, но ново изследване показва, че тя може да унищожи обонянието на човека. Изследователите са открили, че високото съдържание на мазнини в диетата е свързано с големи структурни и функционални промени в системата на носа.

Експерименти, проведени върху мишки, разкрили, че индивидите, които имат високо съдържание на мазнини в диетата, са по-малко способни да разпознават определени миризми, тъй като са загубили 50 на сто от мозъчните клетки, които разпознават сигналите.

прочети повече ...

Тъпченето с вредни храни вреди не само на вас, но и на поколението ви

Всеки знае, че яденето на пица, бургери или сладолед е вредно за вас. Но сега учените предупреждават, че редовното тъпчене с нездравословна храна може до остави белег върху ДНК-то на човека.

Новото изследване показва, че има възможност лошите диети и нездравословни хранителни навици да бъдат предадени на следващото поколение.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии