Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Знаем ли как правилно да ядем грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм. Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино. Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви. Пастьоризиран гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.  Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване имунните сили на организма. Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

назад ...

Храната за утеха не носи истинска утеха

Ако сте имали лош ден, вероятно нямате търпение да посегнете към кутия със сладолед за утеха.

Но се оказва, че е все едно дали ще хапнете сладолед, морков, или нищо. Храните за утеха не носят повече утеха, отколкото други храни.

Американски учени открили, че студенти в лошо настроение докладвали, че са се чувствали еднакво ободрени след като хапнали храна за утеха, други храни, или пък нищо.

прочети повече ...

Възможно ли е да имате високо кръвно заради солта в кожата ви?

Учените изследват дали солта, съхранявана естествено в кожата ни, може да допринесе за високото кръвно налягане.

Ново проучване, в което участват 200 души с леко повишено кръвно налягане, ще изследва радикалната теория, че високото кръвно налягане не е само причинено от солта, която ядем, но също така и от солта, която естествено се съхранява в кожата и мускулите ни.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии