Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Знаем ли как правилно да ядем грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм. Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино. Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви. Пастьоризиран гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.  Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване имунните сили на организма. Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

назад ...

Сладките храни ви депресират

След напрегнат ден, мнозина от нас обичат да посягат към сладките храни вярвайки, че ще ни накарат да се почувстваме по-добре. Но ново изследване показва, че хапването на сладкиши може в действителност да обърка нашите емоции.

Изследователи от Държавния университет на Сан Диего открили, че транс-мастните киселини – които често се срещат в тестените изделия и преработените храни - може да променят начина, по който се регулират нашите чувства.

прочети повече ...

Посягате ли към вредната храна след тежък ден? Значи сте импулсивни

Импулсивните хора са по-склонни да преяждат, когато изпитват негативни чувства.

Binge-eating или склонността към неконтролируемо преяждане, е нарушение, което се появява, когато човек се чувства принуден да се тъпче редовно.

Едно проучване установи, че 14 на сто от хората, които не са в състояние да контролират  храненето си, имат склонност да действа импулсивно, когато изпитват негативни емоции. Това е известно от психолози като "отрицателна спешност".

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Януари

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии