Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Знаем ли как правилно да ядем грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм. Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино. Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви. Пастьоризиран гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.  Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване имунните сили на организма. Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

назад ...

Захарта е по-вредна за кръвното налягане от солта

Захарта причинява високо кръвно налягане, твърдят американски учени.

Те казват, че високите нива на кръвната захар засягат ключова област на мозъка, което кара сърдечната честота, както и кръвното налягане, да се повишат.

Учените от Ню Йорк и Канзас също цитират скорошно проучване на 8670 френски възрастни, което не откри връзка между солта и високото кръвно налягане. Години наред обществеността бе призована да намали приема на сол и насоки на специалисти посочват, че той трябва да се ограничи до една чаена лъжичка на ден.

прочети повече ...

Закуската не е най-важното ядене на деня

Закуската отдавна се смята за най-важното хранене в деня, което е от жизненоважно значение за активиране на тялото и предотвратяване на преяждане по-късно. Но тя може да не е толкова важна в края на краищата, ако се вярва на новите изследвания.

Противно на общоприетото схващане, проучване показа, че първото хранене за деня няма особено влияние върху преяждането или размера на порциите, които човек приема по-късно през деня. Закуската също така няма ефект върху метаболизма.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии