Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Знаем ли как правилно да ядем грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм. Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино. Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви. Пастьоризиран гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.  Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване имунните сили на организма. Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

назад ...

Белият хляб и пастата повишават риска от депресия

Диета, пълна с бял хляб и ориз, може да увеличи риска от депресия при възрастните жени. Но пълнозърнестите храни, грубият фураж и зеленчуците могат да намалят риска.

Рафинираните храни карат нивата на кръвната захар да скочат бързо - което кара тялото да изпомпва хормона инсулин, който помага на захарта да се разгради. Но този процес може да доведе до симптоми на депресия, съгласно ново изследване. Откритията може да проправят път за лечение на депресия с помощта на храненето.

прочети повече ...

Ако блюдото изглежда добре, хората са склонни да платят три пъти повече

Когато сте прекарали часове над горещата печка, е лесно да пропуснете представянето. Но ако прекарате  допълнително няколко минути над блюдото, това може да превърне дори най-простите ястия в нещо много по-вкусно.

Професор от Оксфордския университет показа, че хората са склонни да плащат три пъти повече за салата, ако тя е внимателно подредени върху чинията. Пържола с пържени картофи изглежда много по-привлекателно, ако месото се сервира нарязано.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Януари

Август

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии