Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Пълнени картофи

Продукти:

1 кг по-едри картофи
250 г червен лук
300 г пресни домати
80 г краве масло
5-6 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Приготовление:

1. Картофите се измиват и се обелват. Отрязва се единият връх от надлъжната страна и вътрешността на картофа се издълбава. Леко се посолява вътрешността на издълбания картоф.

2. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от маслото до омекване.

3. Към лука се добавят ситно нарязаните домати, чесън и магданоз. Сместа се разбърква, добавят се сол и черен пипер.

4. Със сместа се напълват картофите, във всеки се поставя отгоре парченце краве масло.

5. Картофите се нареждат в подходяща тава,  помежду им се изсипва останалата част от плънката. Заливат се с гореща вода и се пекат, докато станат златисто кафяви.

Ястието се поднася топло.

назад ...

Обърната торта с ананас

Необходими продукти:

225 грама маргарин или безсолно масло
175 грама кафява захар
3 големи яйца, бити
1 лъжица бял или тъмен ром (или мляко)
250 грама брашно
432 гр консерва пръстени ананас  (в сок)
8 твърди малини
За ментовия сироп:
50 грама пудра захар
Шепа пресни листа от мента

прочети повече ...

Рецепта за свинско филе с плънка

Необходими продукти:

1кг. свинско филе
500 гр. гъби
50 гр. масло
4 кисели краставички
300 топено сирене
1 ч.ч. брашно
0,5 л. зеленчуков бульон
1 ч.ч. бяло вино
100г. изцедено кисело мляко
100 гр. кашкавал
черен пипер

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии