Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Рецепта за домашна лютеница

Продукти: 750 г червени пиперки, 2 домата, 1 глава кромид лук, 1 лютива пиперка, 1 кафена чашка растително масло, ½ връзка магданоз, оцет и сол на вкус.

Приготовление:

1. Пиперките се опичат и обелват. Изчистват се от семето и се нарязват.

2. Лукът се почиства и нарязва.

3. Доматите се обелват и нарязват на едро.

4. Подготвените пиперки, домати и лук се пасират с пасатор.

5. Към получената гладка маса се добавят: изпечената и дребно нарязана лютива пиперка, ситно нарязаният магданоз, растителното масло, оцетът и сол на вкус.

6. Сместа се разбърква и се изсипва в подходящи дълбоки чинии или купички. Украсява се с листенца магданоз. Може да се поръси с натрошено сирене.

назад ...

Обърната торта с ананас

Необходими продукти:

225 грама маргарин или безсолно масло
175 грама кафява захар
3 големи яйца, бити
1 лъжица бял или тъмен ром (или мляко)
250 грама брашно
432 гр консерва пръстени ананас  (в сок)
8 твърди малини
За ментовия сироп:
50 грама пудра захар
Шепа пресни листа от мента

прочети повече ...

Рецепта за свинско филе с плънка

Необходими продукти:

1кг. свинско филе
500 гр. гъби
50 гр. масло
4 кисели краставички
300 топено сирене
1 ч.ч. брашно
0,5 л. зеленчуков бульон
1 ч.ч. бяло вино
100г. изцедено кисело мляко
100 гр. кашкавал
черен пипер

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии