Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Пълнени патладжани

Продукти: 2 патладжана, 250 грама кайма смес, 1 глава кромид лук, 100 грама гъби, 30 грама краве масло, босилек, може и къри или леко лютиво чушле, 2 домата, кашкавал (или сирене).

Срязвам патладжаните на две половини. Всяка нарязвам леко на няколко места и посолявам. Така постояват около 15 минути, след което ги изплаквам и оставям да се подсушат. Изпичам ги във фурната за половин час, след това внимателно ги изтърбушвам.

Пълнеж: В загрятото краве масло задушавам нарязания на полумесеци лук, гъбите, каймата, леко лютиво чушле, босилека и месестата част на патладжаните. Над пълнежа нареждам кръгчета червени домати, които поръсвам обилно с настърган кашкавал или сирене. Запичам за кратко.

Цветанка Стойчева

назад ...

Обърната торта с ананас

Необходими продукти:

225 грама маргарин или безсолно масло
175 грама кафява захар
3 големи яйца, бити
1 лъжица бял или тъмен ром (или мляко)
250 грама брашно
432 гр консерва пръстени ананас  (в сок)
8 твърди малини
За ментовия сироп:
50 грама пудра захар
Шепа пресни листа от мента

прочети повече ...

Рецепта за свинско филе с плънка

Необходими продукти:

1кг. свинско филе
500 гр. гъби
50 гр. масло
4 кисели краставички
300 топено сирене
1 ч.ч. брашно
0,5 л. зеленчуков бульон
1 ч.ч. бяло вино
100г. изцедено кисело мляко
100 гр. кашкавал
черен пипер

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии