Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Праз със сирене на фурна

Необходими съставки:

Праз лук 1 кг (4-5 стръка), сирене 250 г,
растително масло 100 мл (1/2 ч. ч.), прясно масло 30 г (1/4 пакетче),
яйца 2 бр., брашно 20 г (2 с. л.), сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:

Празът се нарязва на парчета, дълги 2 см, и се сварява в малко количество подсолена вода, след което се отцежда. Половината от отцедения праз се разстила в тавичка, намазана с мазнина, и се поръсва с настърганото сирене и черен пипер. Отгоре се изсипва отстаналата част от праза. В сгорещената мазнина и малко вода се поставя брашното, разбърква се няколко пъти и се залива с отцедената вода от праза, след което се прибавят при непрекъснато разбъркване разбитите на пяна яйца. Ястието се залива с приготвения сос и се пече в предварително загрятата фурна до зачервяване. Накрая на повърхността му се слагат парченца от прясното масло.

назад ...

Обърната торта с ананас

Необходими продукти:

225 грама маргарин или безсолно масло
175 грама кафява захар
3 големи яйца, бити
1 лъжица бял или тъмен ром (или мляко)
250 грама брашно
432 гр консерва пръстени ананас  (в сок)
8 твърди малини
За ментовия сироп:
50 грама пудра захар
Шепа пресни листа от мента

прочети повече ...

Рецепта за свинско филе с плънка

Необходими продукти:

1кг. свинско филе
500 гр. гъби
50 гр. масло
4 кисели краставички
300 топено сирене
1 ч.ч. брашно
0,5 л. зеленчуков бульон
1 ч.ч. бяло вино
100г. изцедено кисело мляко
100 гр. кашкавал
черен пипер

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии