Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Шаран “Плакия”

Продукти:
1 риба- шаран 1 ½ кг
1 буркан стерилизирани червени домати- 800 г
3 глави зрял лук
1 дафинов лист
3 зърна черен пипер
щипка сух риган
мазнина
1 морков

Приготвяне:
Рибата се измива добре и се почиства добре от вътрешностите. Отстраняват се люспите. Осолява се отвън и отвътре на вкус. В подходяща тава се изсипват доматите. Ако са с люспите, е добре да се обелят. Отгоре се нарежда лукът, нарязан на филийки. Върху тях се слага шарана. Отгоре на рибата се правят леки разрези, почти повърхностни. В прорезите се подреждат нарязания на колелца морков. Добавя се мазнина и 150 мл вода. Поръсва се леко с риган, добавя се дафиновият лист и 3 цели зърна черен пипер. Пече се в умерено загрята фурна (200 градуса) 50 минути. Сервира се в голямо плато за риба , заобиколена със задушени отделно картофи.

назад ...

Шоколадово-карамелена ментова торта

Необходими продукти за 8-10 ПОРЦИИ:

275 грама пудра захар
голяма шепа листа от мента , ситно нарязани
250 грама тъмен шоколад ( 70 на сто какаово вещество ) , начупен на парчета
125 грама безсолно масло , плюс допълнително за смазване
6 средни пресни яйца ( 2 цели, четири разделени )
олио без аромати

прочети повече ...

Трайфъл с пресни плодове

Необходими продукти:

6 порции:
12 бишкоти (около 75 грама )
3 лъжици сладко шери (по избор)
2 пакетчета желатин с аромат на малина без захар
300 мл току-що преварена вода
600 мл студена вода
200 грама пресни ягоди
300 мл яйчен крем с ниско съдържание на мазнини
125 мл сметана
100 гр пресни малини
100 гр пресни боровинки
Пресни листа от мента за украса

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии