Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Най-скъпото сирене в света е произведено от магарешко мляко

Килограм сирене Pule струва 1000 евро. Производителите на сирене от магарешко мляко са успели да продадат само 500 грама от този деликатес.

Килограм сирене Pule струва 1000 евро или 1350 долара и стойността му надминава цената за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд - 500 долара за килограм.

Високата цена на това сирене се обяснява с това, че то се произвежда от деликатес - магарешко мляко, един литър от което струва 40 евро.

За да се произведе един килограм от това сирене, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за може да бъде събрано от една магарица за две години.

При производството на сирене Pule се използва мляко от животни, отглеждани в сръбския природен резерват „Zasavica” край град Сремска Митровица.

На световния пазар, това сирене се появи не чак толкова отдавна и беше представено на Белградския международен панаир на туризма.

От началото на появата на този деликатес на туристическия пазар, производителите на Pule са приели заявка само за половин килограм от него. Специалитетът ще се произвежда само по поръчка.

В сиренето от магарешко мляко не се съдържат никакви специални съставки, продуктът е абсолютно натурален и полезен за здравето.

Между другото, още от древността магарешко мляко се използва за лечебни цели, а жените на Древен Рим са смятали, че това е едно отлично средство срещу бръчки.

назад ...

Опаковките на храните съдържат до 175 вредни химикала

Някои опаковки на храни съдържат опасни химикали, свързани с рака и фертилността, предупреждава ново проучване.

Повече от 170 опасни химикали законно се използват в производството на опаковки за храни, казват учените. Те предупредиха, че токсичните вещества, за които беше установено, че причиняват рак и нанасят промени в гените, може да се прехварлят в храната, която съдържат опаковките.

прочети повече ...

Nestle създава революционна машина за храна

Компанията Nestle разработва "репликатор за храна", който шефовете описват като революционен.

Машината ще приготвя персонализирано блюдо за всеки потребител с правилния баланс на хранителни вещества, от които се нуждае човек.

Институтът по здравни науки Nestle разработва системата, която може да тества здравето на човек, за да разбере от какви хранителни вещества се нуждае той.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии