Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Най-скъпото сирене в света е произведено от магарешко мляко

Килограм сирене Pule струва 1000 евро. Производителите на сирене от магарешко мляко са успели да продадат само 500 грама от този деликатес.

Килограм сирене Pule струва 1000 евро или 1350 долара и стойността му надминава цената за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд - 500 долара за килограм.

Високата цена на това сирене се обяснява с това, че то се произвежда от деликатес - магарешко мляко, един литър от което струва 40 евро.

За да се произведе един килограм от това сирене, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за може да бъде събрано от една магарица за две години.

При производството на сирене Pule се използва мляко от животни, отглеждани в сръбския природен резерват „Zasavica” край град Сремска Митровица.

На световния пазар, това сирене се появи не чак толкова отдавна и беше представено на Белградския международен панаир на туризма.

От началото на появата на този деликатес на туристическия пазар, производителите на Pule са приели заявка само за половин килограм от него. Специалитетът ще се произвежда само по поръчка.

В сиренето от магарешко мляко не се съдържат никакви специални съставки, продуктът е абсолютно натурален и полезен за здравето.

Между другото, още от древността магарешко мляко се използва за лечебни цели, а жените на Древен Рим са смятали, че това е едно отлично средство срещу бръчки.

назад ...

Хранителните добавки за натрупване на мускулна маса предизвикват рак на тестисите

Добавките за изграждане на мускули могат да повишат риска от развитие на рак на тестисите.

Ново проучване откри връзка между хапчета и каши, съдържащи креатин или андростендион и по-висок риск от заболяването - с до 65 на сто.

Мъжете, които са започнали да приемат добавките преди навършване на 25-годишна възраст, или приемат повече от един вид и ги използват за три или повече години, е най-вероятно да бъдат диагностицирани с рак.

прочети повече ...

Яжте четири яйца не седмица, за да предотвратите диабета

Редовната консумация на яйца намалява риска от развитие на диабет тип 2 с една трета, според ново проучване.

Най-новите изследвания са първите, които показват, че яйцата имат конкретна полза за намаляване на риска от диабет тип 2 – въпреки че високата консумация може да е показател за по-здравословен начин на живот, твърдят експерти.

Едното проучване от Университета на Източна Финландия разгледа ролята на яйцата при диабет тип 2. Изследователите посочват, че храни, които повишават холестерола като яйцата, се е смятало досега, че повишават риска.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии