Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Най-скъпото сирене в света е произведено от магарешко мляко

Килограм сирене Pule струва 1000 евро. Производителите на сирене от магарешко мляко са успели да продадат само 500 грама от този деликатес.

Килограм сирене Pule струва 1000 евро или 1350 долара и стойността му надминава цената за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд - 500 долара за килограм.

Високата цена на това сирене се обяснява с това, че то се произвежда от деликатес - магарешко мляко, един литър от което струва 40 евро.

За да се произведе един килограм от това сирене, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за може да бъде събрано от една магарица за две години.

При производството на сирене Pule се използва мляко от животни, отглеждани в сръбския природен резерват „Zasavica” край град Сремска Митровица.

На световния пазар, това сирене се появи не чак толкова отдавна и беше представено на Белградския международен панаир на туризма.

От началото на появата на този деликатес на туристическия пазар, производителите на Pule са приели заявка само за половин килограм от него. Специалитетът ще се произвежда само по поръчка.

В сиренето от магарешко мляко не се съдържат никакви специални съставки, продуктът е абсолютно натурален и полезен за здравето.

Между другото, още от древността магарешко мляко се използва за лечебни цели, а жените на Древен Рим са смятали, че това е едно отлично средство срещу бръчки.

назад ...

Мазната риба лекува глухота

Само две порции риба на седмица могат да намалят драстично риска от загуба на слуха с една пета, сочи ново проучване.

Мазните риби като сардина, сьомга и скумрия са богати на омега-3 мастни киселини, които вече е доказано, че предотвратяват сърдечно заболяване, деменция, рак, депресия и артрит. Сега ново проучване показва, че яденето на риба може да намали риска от глухота.

прочети повече ...

Новият деликатес в Япония – жива жаба

Нов клип, който стана хит в интернет и предизвика възмущението на хиляди хора, показва готвач в ресторант в Япония, който намушква, обезглавява и одира жива жаба, която се сервира като сашими (японско блюдо).

Жабата, която бива поднесена върху лед със соев сос и резен лимон, минава през мъчителен процес, преди да се сервира. Във видеото се вижда как готвачът намушква животното, след което го обезглавява и одира пред очите ви.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии