Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Най-скъпото сирене в света е произведено от магарешко мляко

Килограм сирене Pule струва 1000 евро. Производителите на сирене от магарешко мляко са успели да продадат само 500 грама от този деликатес.

Килограм сирене Pule струва 1000 евро или 1350 долара и стойността му надминава цената за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд - 500 долара за килограм.

Високата цена на това сирене се обяснява с това, че то се произвежда от деликатес - магарешко мляко, един литър от което струва 40 евро.

За да се произведе един килограм от това сирене, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за може да бъде събрано от една магарица за две години.

При производството на сирене Pule се използва мляко от животни, отглеждани в сръбския природен резерват „Zasavica” край град Сремска Митровица.

На световния пазар, това сирене се появи не чак толкова отдавна и беше представено на Белградския международен панаир на туризма.

От началото на появата на този деликатес на туристическия пазар, производителите на Pule са приели заявка само за половин килограм от него. Специалитетът ще се произвежда само по поръчка.

В сиренето от магарешко мляко не се съдържат никакви специални съставки, продуктът е абсолютно натурален и полезен за здравето.

Между другото, още от древността магарешко мляко се използва за лечебни цели, а жените на Древен Рим са смятали, че това е едно отлично средство срещу бръчки.

назад ...

Сокът от несготвеното пиле води до хранително отравяне

Сокът от несготвеното пиле дава на микробите, отговорни за хранителното отравяне, идеалната среда, в която те да се размножават, казват учените.

Проучване на Института за хранителни изследвания показва, че устойчивостта на кампилобактера - група от бактерии, които често причиняват хранителни отравяния - е подсилена от пилешкия сок. Органичната материя, която се изцежда от пилешки трупове, осигурява на бактериите перфектната среда да се развиват в хранителната верига.  Констатациите, казват изследователите, подчертават важността от почистване на повърхности по време на приготвянето на храната.

прочети повече ...

KFC в Корея пуска бургер без хляб

Най-напред, KFC пуснаха скандалния сандвич Double Down, в който питката хляб е заменена с две парчета пиле.

Въпросният бургер, се състои от бекон, два вида кашкавал и специален сос, натъпкани между две пилешки филета.

Но сега, веригата за бързо хранене в Южна Корея поднови идеята като добави и кюфте от говеждо в центъра на бургера и го нарече Double Down King.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии