Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Най-скъпото сирене в света е произведено от магарешко мляко

Килограм сирене Pule струва 1000 евро. Производителите на сирене от магарешко мляко са успели да продадат само 500 грама от този деликатес.

Килограм сирене Pule струва 1000 евро или 1350 долара и стойността му надминава цената за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд - 500 долара за килограм.

Високата цена на това сирене се обяснява с това, че то се произвежда от деликатес - магарешко мляко, един литър от което струва 40 евро.

За да се произведе един килограм от това сирене, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за може да бъде събрано от една магарица за две години.

При производството на сирене Pule се използва мляко от животни, отглеждани в сръбския природен резерват „Zasavica” край град Сремска Митровица.

На световния пазар, това сирене се появи не чак толкова отдавна и беше представено на Белградския международен панаир на туризма.

От началото на появата на този деликатес на туристическия пазар, производителите на Pule са приели заявка само за половин килограм от него. Специалитетът ще се произвежда само по поръчка.

В сиренето от магарешко мляко не се съдържат никакви специални съставки, продуктът е абсолютно натурален и полезен за здравето.

Между другото, още от древността магарешко мляко се използва за лечебни цели, а жените на Древен Рим са смятали, че това е едно отлично средство срещу бръчки.

назад ...

Nestle създава революционна машина за храна

Компанията Nestle разработва "репликатор за храна", който шефовете описват като революционен.

Машината ще приготвя персонализирано блюдо за всеки потребител с правилния баланс на хранителни вещества, от които се нуждае човек.

Институтът по здравни науки Nestle разработва системата, която може да тества здравето на човек, за да разбере от какви хранителни вещества се нуждае той.

прочети повече ...

Храната ще бъде изместена от шейк с всички хранителни вещества?

Това не изглежда и не звучи особено апетитно. Но новата напитка, наречена Soylent - и нейните изобретатели твърдят, че тя може да измести яденето на храна.

Напитката е изобретена от американския предприемач Роб Райнхарт, който се е дразнил, че отнема толкова дълго за приготвянето на една ястие. Твърди се, че тя съдържа всички хранителни вещества, от които имаме нужда.

Първите 30 000 клиенти, купили си Soylent, получили бели кутии, съдържащи торбички с прах и малки контейнери с олио. Двете части се смесват с вода и след това дават на консумиращия 2000 калории в течна форма, според създателите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии