Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Най-скъпото сирене в света е произведено от магарешко мляко

Килограм сирене Pule струва 1000 евро. Производителите на сирене от магарешко мляко са успели да продадат само 500 грама от този деликатес.

Килограм сирене Pule струва 1000 евро или 1350 долара и стойността му надминава цената за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд - 500 долара за килограм.

Високата цена на това сирене се обяснява с това, че то се произвежда от деликатес - магарешко мляко, един литър от което струва 40 евро.

За да се произведе един килограм от това сирене, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за може да бъде събрано от една магарица за две години.

При производството на сирене Pule се използва мляко от животни, отглеждани в сръбския природен резерват „Zasavica” край град Сремска Митровица.

На световния пазар, това сирене се появи не чак толкова отдавна и беше представено на Белградския международен панаир на туризма.

От началото на появата на този деликатес на туристическия пазар, производителите на Pule са приели заявка само за половин килограм от него. Специалитетът ще се произвежда само по поръчка.

В сиренето от магарешко мляко не се съдържат никакви специални съставки, продуктът е абсолютно натурален и полезен за здравето.

Между другото, още от древността магарешко мляко се използва за лечебни цели, а жените на Древен Рим са смятали, че това е едно отлично средство срещу бръчки.

назад ...

5 храни, за които не знаете, че съдържат животински продукти

Някои храни, сред които плодове и пакетирани зърнени закуски, за които се приема, че могат да се консумират от вегетарианци, може да съдържат животински продукти. Експертите съветват вегетарианците да се информират добре преди да изядат каквото и да е.

Но как може една храна, която не е животинска, да съдържа животински продукт и кои са тези храни?

прочети повече ...

Хранителните добавки за натрупване на мускулна маса предизвикват рак на тестисите

Добавките за изграждане на мускули могат да повишат риска от развитие на рак на тестисите.

Ново проучване откри връзка между хапчета и каши, съдържащи креатин или андростендион и по-висок риск от заболяването - с до 65 на сто.

Мъжете, които са започнали да приемат добавките преди навършване на 25-годишна възраст, или приемат повече от един вид и ги използват за три или повече години, е най-вероятно да бъдат диагностицирани с рак.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии