Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Здраво сърце със скумрия, витамин С и чесън

Откритието, че скумрията на скара, приготвена с джинджифил и чесън подобрява способността на сърцето да изпомпва кръв, направи британската диетоложка Нел Нелсън.

Тя е и авторка на готварски книги и предлага храни за здраво сърце, съобщи в. "Дейли телеграф".

Рецептата е богата на полезните мазнини омега-3, на заздравяващия капилярите витамин C и на разреждащия кръвта чесън.

Освен физическите упражнения и някои храни подобряват работата на сърцето. Нелсън подчертава, че тялото се нуждае от полезни мазнини. Това са мастните киселини, които се съдържат в семената, ядките и мазната риба, и предпазват от сърдечни заболявания.

Те правят кръвта по-малко леплива и намаляват вероятността от образуване на съсиреци. "Добрите" мазнини помагат да се изгражда здрава нервна тъкан и да се образуват здравословни хормони.

Яденето на прекалено много наситени мазнини и заседналият живот увеличават "лошия" и общия холестерол. За да намалите наситените мазнини, трябва да избягвате консервите, мазните меса и пълномаслените млечни продукти. Яжте месото варено и печено, а не пържено.

Богатите на витамин Е храни като авокадо, зелени зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и семена разреждат кръвта, понижават кръвното налягане и заздравяват кръвоносните съдове. Витаминът е разтворим в мазнини и за да се усвоява, трябва да се приемат мазнини.

назад ...

Мазната риба лекува глухота

Само две порции риба на седмица могат да намалят драстично риска от загуба на слуха с една пета, сочи ново проучване.

Мазните риби като сардина, сьомга и скумрия са богати на омега-3 мастни киселини, които вече е доказано, че предотвратяват сърдечно заболяване, деменция, рак, депресия и артрит. Сега ново проучване показва, че яденето на риба може да намали риска от глухота.

прочети повече ...

Новият деликатес в Япония – жива жаба

Нов клип, който стана хит в интернет и предизвика възмущението на хиляди хора, показва готвач в ресторант в Япония, който намушква, обезглавява и одира жива жаба, която се сервира като сашими (японско блюдо).

Жабата, която бива поднесена върху лед със соев сос и резен лимон, минава през мъчителен процес, преди да се сервира. Във видеото се вижда как готвачът намушква животното, след което го обезглавява и одира пред очите ви.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии