Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Здраво сърце със скумрия, витамин С и чесън

Откритието, че скумрията на скара, приготвена с джинджифил и чесън подобрява способността на сърцето да изпомпва кръв, направи британската диетоложка Нел Нелсън.

Тя е и авторка на готварски книги и предлага храни за здраво сърце, съобщи в. "Дейли телеграф".

Рецептата е богата на полезните мазнини омега-3, на заздравяващия капилярите витамин C и на разреждащия кръвта чесън.

Освен физическите упражнения и някои храни подобряват работата на сърцето. Нелсън подчертава, че тялото се нуждае от полезни мазнини. Това са мастните киселини, които се съдържат в семената, ядките и мазната риба, и предпазват от сърдечни заболявания.

Те правят кръвта по-малко леплива и намаляват вероятността от образуване на съсиреци. "Добрите" мазнини помагат да се изгражда здрава нервна тъкан и да се образуват здравословни хормони.

Яденето на прекалено много наситени мазнини и заседналият живот увеличават "лошия" и общия холестерол. За да намалите наситените мазнини, трябва да избягвате консервите, мазните меса и пълномаслените млечни продукти. Яжте месото варено и печено, а не пържено.

Богатите на витамин Е храни като авокадо, зелени зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и семена разреждат кръвта, понижават кръвното налягане и заздравяват кръвоносните съдове. Витаминът е разтворим в мазнини и за да се усвоява, трябва да се приемат мазнини.

назад ...

Опаковките на храните съдържат до 175 вредни химикала

Някои опаковки на храни съдържат опасни химикали, свързани с рака и фертилността, предупреждава ново проучване.

Повече от 170 опасни химикали законно се използват в производството на опаковки за храни, казват учените. Те предупредиха, че токсичните вещества, за които беше установено, че причиняват рак и нанасят промени в гените, може да се прехварлят в храната, която съдържат опаковките.

прочети повече ...

Nestle създава революционна машина за храна

Компанията Nestle разработва "репликатор за храна", който шефовете описват като революционен.

Машината ще приготвя персонализирано блюдо за всеки потребител с правилния баланс на хранителни вещества, от които се нуждае човек.

Институтът по здравни науки Nestle разработва системата, която може да тества здравето на човек, за да разбере от какви хранителни вещества се нуждае той.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии