Анкета

Според вас трябва ли месото да присъства в ежедневното ви меню?

Здраво сърце със скумрия, витамин С и чесън

Откритието, че скумрията на скара, приготвена с джинджифил и чесън подобрява способността на сърцето да изпомпва кръв, направи британската диетоложка Нел Нелсън.

Тя е и авторка на готварски книги и предлага храни за здраво сърце, съобщи в. "Дейли телеграф".

Рецептата е богата на полезните мазнини омега-3, на заздравяващия капилярите витамин C и на разреждащия кръвта чесън.

Освен физическите упражнения и някои храни подобряват работата на сърцето. Нелсън подчертава, че тялото се нуждае от полезни мазнини. Това са мастните киселини, които се съдържат в семената, ядките и мазната риба, и предпазват от сърдечни заболявания.

Те правят кръвта по-малко леплива и намаляват вероятността от образуване на съсиреци. "Добрите" мазнини помагат да се изгражда здрава нервна тъкан и да се образуват здравословни хормони.

Яденето на прекалено много наситени мазнини и заседналият живот увеличават "лошия" и общия холестерол. За да намалите наситените мазнини, трябва да избягвате консервите, мазните меса и пълномаслените млечни продукти. Яжте месото варено и печено, а не пържено.

Богатите на витамин Е храни като авокадо, зелени зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и семена разреждат кръвта, понижават кръвното налягане и заздравяват кръвоносните съдове. Витаминът е разтворим в мазнини и за да се усвоява, трябва да се приемат мазнини.

назад ...

Хитро ново приложение на Google сравнява различни храни

Google инсталира на уебсайта си ново приложение, което позволява на потребителите да сравняват различни храни и дори тяхната хранителна информация.

Приложението е разработено така, че ако потребител напише имената на два вида храна, с думата "vs" между тях, или две храни с предхождаща дума "сравнение", ще види диаграма, която сравнява двете храни.

Приложението дори измерва различните храни на базата на това как те са приготвени, какво има в тях, както и размера на порциите...

прочети повече ...

Рибата наистина е по-вкусна, когато сте на море

Ако някога сте се чудили защо рибата има по-добрър вкус, когато сте на море, или защо греяното вино е подходящо само за коледната трапеза, сега учените смятат, че са открили причината.

Ново проучване е разкрило, че миризмите са по-силни, когато са придружени от звуци, които съответстват на случая. Ментата е по-вкусна съчетана с шума от четкането на зъбите, а ароматът на риба се увеличава, когато има шум на вълни, според откритията.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии